Red Dress

Al treilea anotimp este în toi şi goana după noile tendinţe toamnaiarnă a început deja de mult. Ce se poartă toamna această? Se vor purta piese care au fost la modă şi în anii precedenţi, dar puţin reinventate. În materie de vestimentaţie sunt la putere: gecile de piele, sacourile oversized, ponchouri asortate cu centuri late, trenciurile clasice, pantalonii evazaţi, jachete, cardigane, pulovere şi bluzele tricotate. Important este gama cromatică, care diferă destul de mult de cea din vara. Aşadar se vor purta culori închise, potrivite zilelor mohorâte şi culori vesele în proporţie mai mică. Dar când spun culori închise nu fac referire doar la maro sau negru, ci şi la nuanţe de gri, bleumarin, marsala, kaki,muştar dar şi roz pudrat. Se poartă aceleaşi culori şi pentru femei şi pentru bărbaţi în toamna anului 2015 şi reprezintă o întoarcere în vremurile demult apuse atunci când nu se făcea o diferenţiere între culorile potrivite pentru genuri. Despre panchouri am vorbit într-un articol anterior, dar voi mai pregăti încă unul special pentru această toamna.
Pentru astăzi am ales o ţinută clasică, recomandată în zilele foarte aglomerate atunci când dorim ne simţim bine. Trebuie menţinut confortul termic în echilibru cu tendinţele. De aceea am ales o rochie roşie, de dantelă, elegantă potrivită pentru birou deoarece are mânecă trei sferturi, o lungime decentă şi un decolteu bărcuţa, dar şi pentru serile lungi cu prietenii pentru nuanţă este una puerilă.
În picioare port o pereche de botine negre, cu toc gros, foarte comode. Când le-am cumpărat am fost sceptică, am crezut nu caracterizează, dar am înţeles trebuie am şi încălţări cu toc mediu şi gros.
Pălăria este un accesoriu foarte important, dar trebuie aleasă în funcţie de momentul zilei. Eu am ales un model ceva mai mic, neagru, cu boruri scurte şi linii simple. Am achiziţionat-o de la magazinul Fedora şi a fost dragoste la prima vedere.
În materie de make-up se găseşte în continuare machiajul natural şi smokey în tonuri tomnatice, ploapele sau buzele în culori ţări şi ochii de pisica cu linii îndrăzneţe. Astăzi am optat pentru pleoape de culoarea prunelor şi pentru un eye-liner cu câteva nuanţe mai închise. Mulţumesc Cristiana Vrânceanu pentru creativitate şi pentru părere.
La ce te duce cu gândul culoarea roşie? La pasiune, la deochi, la fructe, la apusul de soare vara? Pe mine îndeamnă trăiesc şi bucur de fiecare moment, dar aştept şi părerile voastre.

 

Leave a comment