© COPYRIGHT 2016
Diana Toma

Mix de fotografie antica si machiaj contemporan


 Am o fotografie antica, ca cele din secolul XIX, port o camasa din ultima colectie si un machiaj, realizat printr-o tehnica noua.

Da, ma mandresc pentru ca pot sa atarn pe perete una dintre primele moduri de captare a imaginii pe un suport fizic. Cu mult inainte de a se folosi hartia sau filmul fotografic pentru captarea imaginilor, se foloseau sticla sau  placute metalice. Aceasta metoda de surprindere si captare a imaginii este unica prin faptul ca a fost si este greu accesibila, datorita aparaturii de care este nevoie si a tehnicii, demult uitata in randul fotografilor pasionati de fotografia digitala. Pe vremuri, cucoanele si jupanii se pregateau intens pentru realizarea unei fotografii si tocmai de aceea, o asa numita “sedinta foto” reprezenta un eveniment in sine. Fotografii erau putini la numar si erau considerati artisti si apreciati la adevarata lor valoare. Tot pentru ca in acele vremuri nu se puteau modifica ulterior fotografiile, maestii artei trebuiau sa isi arate talentul prin alte metode, cum ar fi: timpul de expunere, developarea sau pregatirea suportului pentru captarea imaginii. In acest mod, fotografii erau un mix reusit de imaginatie, spirit artistic si cunostinte tehnice si chimice.  Nu sunt pasionata de istorie, dar mi-a placut sa citesc despre primele metodele de fotografiere si cum au aparut. Cel mai interesant lucru este nevoia pentru care a evoluat fotografia. Puteti sa cititi si voi despre ambrotipie sau daghereotipie, ca mai apoi sa faceti o vizita studioului Allkimik.

Pe mine m-a surpins nu doar emotia de a tine in mana o fotografie realizata printr-o tehnica demult uitata, dar si pregatirile amanuntite si precise care se fac pentru captarea imaginii pe sticla. Oricum, sfatul meu pentru tine este sa incerci si tu aceasta experienta, este unica si greu de reprodus. Pentru ca ceea ce se intampla in spatele aparatului de fotografiat este unic si minunat, va la aici dovada. dianatoma_allkimik_airbrush dianatoma_allkimik_airbrush

La finalul articolului puteti vedea cele doua fotografii ale mele pe sticla, in varianta digitala.

Pentru un plus de dramatism am ales o tehnica de machiaj inovatoare – airbrush. Este exact ce ai nevoie daca vrei sa obtii tenul perfect fara efect de masca sau fara Photoshop.

Imi place pielea cu aspect tanar, iar in ceea ce priveste fondul de ten aleg texturi fluide si hidratante, dar de cele mai multe ori, acestea nu reusesc sa acopere toate imperfectiunile. Tenul meu este sensibil, cu tendinta la uscare, culoare uniforma si “expune” cearcane de minim 5 ori pe saptamana. Pentru a le aoperi folosesc anticearcan. Pielea mea nu se simte tocmai bine, pentru ca stratul compus din fond de ten, anticearcan si pudra se strange in pliuri si crapa. Spre deosebire de acest tip de machiaj clasic, cel cu aerograful se simte minunat pentru ca nu strange pielea, nu se aduna si nu ofera aspectul de masca. Pentru ca produsul folosit este non-comedogenic (nu acopera porii), pielea respira si am avut un ten impecabil mai mult de 12 ore.  Temptu, produsul folosit pentru make-up, are capacitatea de a acoperi perfect si de a se depune ca o pelicula fina pe piele, astfel incat senzatia este unica si revigoranta. Cantitatea de produs folosita este minima, oboseala mea creste, iar tenul meu era din ce in ce mai luminos.  Am avut parte de acest machiaj realizat de o persoana instruita de catre maesti, iar rezultatul m-a surpins placut.

Am realizat ca produsul cosmetic „semneaza” un look, dar studiul si pregatirea artistului  ofera calificarea de rang inalt.

 

dianatoma_allkimik_airbrush_fotografie

dianatoma_allkimik_airbrush_fotografie

Make-up: Ana Lulikova

Studio foto: Allkimik

 

Care a fost ultima ta fotografie care va rezista in timp si care nu dispare printr-un click?


Leave a comment