© COPYRIGHT 2016
Diana Toma

Prezentare Musette SS 2017


Am asteptat fotografiile oficiale ca sa pot descrie in amanunt evenimentul. In seara zilei de 23 noiembrie a avut loc avanpremiera colectiei Musette primavara-vara 2017, intr-un cadru natural. Serele din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti au gazduit prezentarea. Studentii facultatii de horticultura au avut si ei un aport important – panoul pentru poze realizat din plante. Acestia au fost provocati sa transforme un spatiu conventional in zona principala pentru fotografie. Bineinteles ca studentii s-au aflat sub indrumarea Lectorului Universitar Doctor Sorina Petra si a Madalinei Lazar, artist floral.dianatoma_musettess17_usamv

Omul fara granite este noua avangarda in inima orasului, “a breath of fresh air” cu arome tropicale – aceasta fiind definitia colectiei Musette SS17.

Dupa pauza de 6 ani din domeniul fashion, pe care am luat-o, acest show a fost unul simbolic pentru mine. Este prima prezentare la care particip cu 50 de modele, unde fiecare model a prezentat o singura tinuta. Majoritatea organizatorilor prefera, din varii motive, un numar restrans de modele care sa prezinte 2 sau 3 tinute. Din acest punct de vedere, Musette a ridicat stafeta. Cunosc stresul din culise care apare atunci cand se pierd pantofi, genti sau accesorii si l-au evitat in cel mai diplomat mod cu putinta prin suplimentarea numarului de modele.dianatoma_musette

Pentru make-up s-a ales tenul impecabil si luminos, asemenea papusilor de portelan, evitand astfel blush-ul strident cu efect de contrast. Miza pe natural nu pierde never ever, daca se respecta hidratarea si daca make-up artistii sunt maestri. Exact ca in acest caz! Aspectul natural al tenului, mai ales in sezonul cald este un must-have. Tehnicile de contouring sau de strobing sunt folosite pentru a realiza fotografii de exceptie, atunci cand se doreste evitarea editarii ulterioare a fotografiilor. Dar atunci cand show-ul este live, aspectul perfect si curat este cel mai important si tocmai de aceea blush-ul sau iluminatorul strident nu au ce cauta.

Parul a fost foarte putin tapat si s-a mers tot pe natural, pentru a sublinia omul modern, liber, fara prejudecati, fara statut social, fara culoare, care preia elemente din diverse culturi, ca o extensie a propriei personalitati.

Zona de suprapunere a stilului urban si a celui industrial se regaseste si in materialele folosite: nylon, matase, bumbac, piele si sclipici.dianatoma_musette

dianatoma_musetteCulisele au fost pline de energii pozitive. Atunci cand echipa de la make-up si par reintalneste modelele si se definesc impreuna prin profesionalism, rezultatele se vad, dar mai ales se simt. Glume, povesti, cafele, cookies si alte delicii se impleteau perfect cu pregatirile intense.

A fost primul eveniment de amploare si impact pentru un producator romanesc de genti, incaltaminte si haine de calitate.

 

dianatoma_musette

Haine: Wilhelmina Arz si Cristina Batlan

Muzica: mix urban, colaj realizat de Mirona Iacob

Sunet si lumini: Fives

Hair: echipa Geta Voinea

Make-up: echipa ABA Academy (Alina Brailescu)

Foto: Mircea Netea, Valeriu Catalineanu, Photom Studio


Leave a comment