© COPYRIGHT 2016
Diana Toma

Care este cel mai bun ruj rezistent?


    Rujul rezistent este acea „armă” pe care ar trebui să o dețină fiecare femeie care nu vrea să scoată oglinda din geantă din oră în oră. Acest produs cosmetic are nenumărate denumiri, dar în esență este același lucru.

    Sunt dependentă de acest ruj și tocmai de aceea caut și testez în permanență diferite brand-uri. Am înțeles, cu greu că varianta de luciu lichid rezistent merge mult mai bine decât cea sub formă de ruj(de baton solid). Am testat 3 firme diferite și acum mă simt pregătită să fac o recenzie.

 

Ce trebuie să știți înainte de a folosi luciuri rezistente:

▸ Demachiantul pe bază de ulei este singurul care are efect. Sau poți opta pentru: ulei de măsline sau de cocos.

▸ După demachiere aplică un balsam hranitor. Buzele îți vor fi recunoscătoare!

▸ Exfolierea buzelor este foarte importantă pentru că îndepărtează cojițele și le pregătește pentru colorare.

▸ Poți uita de creionul de buze! Dacă rujul nu acoperă în totalitate creionul diferența de culoare se vede oribil.

▸ Pentru nuanțele închise ai nevoie de un contur perfect! Evită aplicatorul pufos al rujului rezistent și folosește o pensulă specială din păr sintetic.

  1. Max Factor Lipfinity

    Cred că acesta este primul pe care l-am testat. M-a atras denumirea și cele două compartimente ale sale. Dar după prima aplicare, pe buze, care a fost după ce am cumpărat produsul, am rămas dezamăgită. De atunci știu că pot să îmi fac o părere doar după ce îl aplic pe buze și că nu este suficient să testez culoare și textura pe mână.

Pret: 45 leidianatoma-maxfactor

Avantaje:

1) Este singurul ruj rezistent într-un ambalaj care are două compartimente: unul este culoarea (baza), iar cel de-al doilea este un balsam cu particule fine de sclipici.

2) Baza se usucă extrem de repede.

3) Balsamul de buze oferă luciu și dă senzația de buze pline.

4) Gamă variată de nuanțe naturale: nude, bej, roz sau roșu.

5) Se găsește în supermarket-uri sau poți face comandă online, iar produsul ajunge la tine în maxim 3 zile.

Dezavantaje:

1) Baza usucă extrem de tare buzele (orice ruj rezistent o face) și simți cum ți se strâng buzele. Rujul lipfinity accentuează pliurile buzelor și evidențiază crăpăturile.

2) Pentru a evita buzele crăpate, balsamul trebuie aplicat cu regularitate pe timpul zilei. Și nu poți renunța la acel balsam pentru că buzele sunt aspre.

3) Dacă ai uitat sa iei cu tine balsamul lui, nu poți folosi altul pentru că nu se întinde bine, iar buzele devin lipicioase și culoarea de modifică.

4) După câteva ore, rujul începe să dispară de la mijlocul buzei. Vrei să retușezi? Nu se poate. Se vede oribil. Este necesar să demachiezi și să aplici din nou.

5) Producătorii spun că rezistă 24 de ore, în realitate baza(culoarea) rezistă aproximativ 4 ore, iar balsamul 15 minute.

  1. Sleek Matte Me

Un ruj-cremă rezistent și mat în același timp? Da, se poate! Știu bine că orice produs 2 in 1 este pe jumătate satisfăcător, dar l-am încercat. Spre deosebire de rujul Max Factor acesta chiar m-a cucerit! Am cumpărat nuanța 431-Fandango Purple și 433-Rioja Red.

Preț: 29 lei

14488908_10210749047546589_2076057021_o 14489678_10210749060906923_1176623560_o

 

Avantaje:

1) Buzele au aspect catifelat, fără luciu. (pentru mine este un mega-avantaj)

2) Se usucă repede pe buze.

3) Sunt 6 culori disponibile. Printre acestea se găsesc 4 nuanțe puternice, vibrante.

4) Rezistă aproximativ 6 ore.

5) Un singur strat este suficient.

6) 6 ml de produs sunt în tubul frumos ambalat cu capac mat. Nu ai timp să îl termini până la data expirării.

7) Nu usucă buzele chiar dacă îl folosești zilnic. De preferat ar fi, să faci și pauze ca să acorzi timp buzelor să se regenereze.

8) Nu ai senzația de buze strânse decât 1-2 minute imediat după aplicare.

9) După ce ai mâncat rujul dispare din anumite zone pe care le poți retușa fără să demachiezi toată buza.

8)  Se poate cumpăra de pe site ( comanda ajunge în 3 zile) sau din magazin.

 

Dezavantaje:

1) Mi-ar plăcea să fie mai multe nuanțe naturale disponibile.

2) Chiar dacă se usucă repede, rămâne lipicios preț de câteva zeci de minute.

3) Rămân urme pe pahar, deci nu este chiar atât de rezistent. Cu toate acestea culoarea nu dispare de pe buze.

4) Aplicatorul unghiular face imposibilă aplicarea corectă. Conturul este unul bine definit, dar rămân niște urme inestetice din cauza faptului că este prea mare cantitatea de ruj lichid. Multe colege din breasla mea susțin că nu rămân linii urâte și au dreptate; doar că este normal să nu apară atunci când îl testați pe mână, dar pe buze care se mișcă non-stop apar mai mult ca sigur.

5) Dacă vrei să bei un suc acidulat ar fi de preferat să folosești un pai dacă vrei să eviți dizolvarea luciului.

6) Nu poți să folosești rujul Sleek Matte Me și să ai și părul desfăcut pentru că se lipsește. Marginile rămân perfect uscate, dar centrul buzei unde inevitabil se adună mai mult produs, este cleios.

  1. Luciul MeNow generation II long-lastingdianatoma-matte

    Primul luciu de buze de acest fel l-am primit cadou de la o prietenă foarte dragă mie. Ea știa că sunt obsedată de rujuri rezistente și a vrut să îmi facă o surpriză. Habar nu avea că mi-a făcut ziua mai bună. Dintre toate produsele rezistente pentru buze, rujul MeNow este preferatul meu și cred că așa va rămâne mult timp pentru că sunt foarte mulțumită de el și refuz să mai testez.

Sunt posesoarea nuanțelor: 04, 22, 24, 25, 26, 30 și 36. Preferata mea este 26, din toate punctele de vedere.

14513561_10210749074627266_724618611_o 14466198_10210749060546914_1571741737_o

Avantaje:

1) Buzele se simt excelent. Sunt catifelate la atingere, se simt hidratate, sunt mate și pliurile buzei estompate.

2) Rezistă aproximativ 8 ore.

3) O mulțime de nuanțe disponibile, mai exact 36. Culori puternice, neon, naturale sau îndrăznețe așteaptă să fie folosite. Sunt și nuanțe care după ce se usucă au un aspect lucios(eu nu dețin, dar știu sigur că există).

4) Fiecare nuanță are parfumul său discret care este atent ales.

5) Dacă ție nu îți plac culorile mate, poți aplica puțin luciu de buze transparent, dar numai dupa ce rujul s-a uscat complet. Culoarea nu se va șterge sau împrăștia.

6) Data fabricației și a expirării este trecută pe capac lângă nuanță.

7) Luciurile sunt foarte pigmentate și se aplică foarte usor cu aplicatorul propriu. Este singurul luciu la care nu folosesc o pensulă de buze din păr.

Dezavantaje:

1) Se usucă destul de greu pe buze.

2) Nu îmi place să folosesc produse la care nu cunosc ingredientele sau nu cunosc modalitatea de testare. Nu cumpăr produse testate pe animale pentru că: nu sunt de acord cu acest tip de testare și în plus nu mi se pare concludentă pentru că efectele secundare adverse nu au cum să fie identice la om cu cele ale animalelor.

3) Mi se par prea ieftine și nu sunt genul de femeie care cumpără doar brand-uri de lux. Recunosc că sunt extrem de încântată de aceste rujuri, dar prețul mă surprinde! Sunt firme care îl comercializează la prețul de 1$ plus transport gratuit. Mă gândesc că ambalajul a costat 0.2$ si conținutul 0.8$ și ajung la concluzia: „Too good to be light” :)))

4) Rujul MeNow conține 4.4 ml. Cantitatea este mai mică decât la rujul cremă Sleek Matte Me, dar pe mine nu mă deranjează pentru că niciodată nu reușesc să termin un tub.

5) După ce mănânci sau bei rujul devine lipicios. Este nevoie doar de o atingere ușoară cu un șervețel, iar acesta revine la normal.

6) Se poate comanda doar de pe site-uri din exterior și comanda ajunge la tine în aproximativ o lună.

7) Culoarea din tub nu este întodeauna aceeași când o aplici pe buze.

8) Când aplici mai multe straturi devine lipicios. Poți să te limitezi la un singur strat pentru că sunt destul de pigmentate.

  1. Nyx soft matte lip cream

    Rujul de la Nyx este ultimul pe care l-am încercat. Toată lumea îl recomanda așa că am cumpărat unul și pentru sufletul meu. Am ales o nuanță de nude (16-Cairo) pentru că eram în pană de culori deschise.

Preț: 33 lei

dianatoma-nyx

Avantaje:

1) Este un hibrid între un ruj pigmentat și un luciu de buze cremos și catifelat.

2) Multe culori disponibile, 23 la număr mai exact.

3) Este hipoalergenic. Este singurul produs unde am citit această caracteristică și din această cauză mă tentează să îmi achiziționez mai multe nuanțe.

4) Aromă plăcută de gumă de mestecat doar la aplicare.

5) Se poate cumpăra de pe site ( comanda ajunge în 3 zile) sau din magazin.

6) Un tub se termină in 7 luni după aplicări aproape zilnice.

7) Culoarea nu se modifică atunci când o aplici.

Dezavantaje:

1) Se recomandă folosirea unui balsam de buze înainte de ruj. Acest lucru scade durata de rezistență pe buze. Ori aplic un ruj rezistent ori nu!

2) Se usucă complet după aproximativ 30 minute.

3) Buzele sunt catifelate doar 1-2 ore, apoi devin aspre la atingere și se evidențiază perfect crăpăturile si pliurile.

4) Nu rezistă! De fapt, rujul rezistă, dar începe să se adune sau să se cojească. Este oribil să pățești așa ceva chiar dacă te abții de la mâncare sau băutură. Poate alte nuanțe nu se modifică pe parcursul zilei.

5) Evită să aplici mult produs și evită acel aplicator ineficient. Obișnuiesc să încep cu conturul, dar acest ruj se întinde mult peste și mi se pare eronat să îmi modific conturul buzelor. Am observat că dacă aplic produsul pe mijlocul buzei și apoi îl întind spre margini este mult mai ok.

Voi ce rujuri îmi recomandați să mai încerc?  


Leave a comment