© COPYRIGHT 2016
Diana Toma

Apa micelară – O alternativă delicată pentru demachiere


 Apa sau loțiunea micelară este o soluție pentru îndepărtarea delicată a impurităților. Nu se aseamănă deloc cu alte produse destinate demachierii. Este mult mai fluidă decât laptele demachiant, ceea ce o face mai ușor de aplicat. În comparație cu o loțiune tonică este mult mai delicată, fiind hidratantă.

 

De ce se numește așa?

Am aflat și eu că specialiștii au reușit să amestece uleiul cu apa printr-o nouă tehnologie. Astfel aceștia au creat o soluție apoasă în care sunt suspendate molecule de ulei. Acesta este principiul de realizare a apei micelare.

Nu mai intru în detalii pentru că mă pierd, dar vă mai spun că tehnologia de producție a apei micelare datează de prin 1910.dianatoma43.Apa micelară

 

Diferența dintre produsele de demachiere

 1. Apa micelară este mai utilă decât un lapte demachiant pentru că acesta din urmă lasă o senzație grasă a tenului. Pentru a scăpa de aceasta, fie clătim tenul, fie folosim o loțiune tonică.
 2. Loțiunea tonică conține alcool. Iar alcoolul deshidratează și/sau dă dependență. Pe piată se găsesc mai multe tipuri de loțiuni cu concentrații diferite de alcool, cea mai mică, între 5-10% se regăsește în soluția pentru reînprospătare. Soluție, care nu are putere de demachiere.
 3. Apa de trandafiri are proprietăți astringente. Chiar dacă este obținută din ulei esențial, acesta face minuni doar pentru tenul gras pe care îl  curăță și ajută la închiderea porilor (astringent).dianatoma.concurs.ivatherm0.Apa micelară

Pentru ce este folosită loțiunea micelară?

Am aflat ce este, de când a apărut și prin ce se deosebește de alte produse, dar mai sunt aspecte pe care vreau să vi le povestesc.

Apa micelară este folosită pentru demachierea  machiajul rezistent la transfer, datorită moleculelor de ulei sau mai bine spus, ”micele”.

Dacă te grăbești și ai uitat să speli pensulele de fard, poți folosi o dichetă demachiantă cu apa micelară pentru a le curăța. Atenție! Nu trebuie sa devină un obicei curățatul pensulelor superficial cu apă micelară, dar ca și truc merită încercat.

Este bine să ai în geantă o mini-loțiune micelară pentru a reîmprospăta machiajul în timpul zilei. După retușuri, nu uita să aplici un strat fin de pudră.

 

Avantajele folosirii apei micelare

 • Nu necesită clătire.dianatoma.Apa micelară
 • Curătă tenul în profunzime.
 • A fost creată pentru o îndepărta impuritățile în cazul persoanelor cu tenul sensibil.
 • Demachiază eficient fără a fi nevoie să insiști cu discheta sau burețelul.
 • Nu conține parabeni, conservanți sau lanolina, ca excipient.
 • Este indicată pentru toate tipurile de ten.

 

In ultima perioada am testat doua ape micelare: Ivatherm si La Roche Posay. Lotiunea micelara de la Ivatherm este perfecta pentru mine, are un miros discret si indeparteaza eficient si delicat orice urma de machiaj. Apa micelara La Roche Posay miroase superb, dar este prea astringenta pentru tenul meu. Cred ca se va potrivi de minune unui ten mixt cu exces de sebum.Apa micelară

Si pentru ca nu sunt egoista sa tin doar pentru mine un produs minune, ofer unul prin concurs. Raspunde aici, doar pe blog, prin comm la intrebarea: „ De ce ai folosi o apa micelara si nu alt produs de demachiere?”.


Comments (6)

 1. Diana T

  Pentru demachiere, as alege oricand apa micelara intrucat am tenul gras iar de curand am aflat ca aceasta este perfecta pentru un astfel de tip de ten.

  Răspunde
 2. Rednic Cristina

  Eu nu am folosit apa micelara, dar acuma ca am citit pe acest blog despre acest produs sigura îl voi folosi pentru ca nu mai trebuie clătit după demachiere, cu demachiantul meu trebuie sa clătesc fata foarte bine.

  Răspunde
 3. Cristina

  Folosesc apa micelara pentru ca este, in opinia mea, cel mai bun produs pentru demachiere. Curata in profunzime tenul si ii da acestuia un aspect placut.

  Răspunde